Αναμένοντας εξελίξεις για την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Θέμα το οποίο ξεκίνησε από τις αρχές Αύγουστου για την Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου, για απαραίτητη καταβολή χρημάτων ώστε να μπορούν οι φοιτητές να εγγραφούν κανονικά στα μαθήματα τους.

Η Επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου επιγραμματικά, «Σκοπός της ίδρυσης του Ταμείου είναι η παροχή οικονομικής και άλλης στήριξης,  για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».  Όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κύπρου  οφείλουν, πριν την εγγραφή τους στα μαθήματα, να καταβάλουν εισφορά  ποσού  € 30 ανά έτος ( €50/έτος για φοιτητές ιατρικής), για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τραυματισμό ή/και ασθένεια (εξαιρούνται προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις)». Τονίζοντας στο δελτίο τύπου, «Στην αντίθετη περίπτωση, η εγγραφή τους στα μαθήματα δεν θα είναι εφικτή. Η μέγιστη κάλυψη ανά φοιτητή/έτος δεν ξεπερνά τις € 15.000,00 με αφαιρετικό ποσό €1.000,00.  Δεν καλύπτονται έξοδα επισκέψεων σε γιατρούς, φάρμακα, αναλύσεις και άλλα έξοδα που δεν ξεπερνούν τα €1.000,00 ανά περιστατικό».

Θέσεις των δυο μεγάλων παρατάξεων

Η θέση της Πρωτοπορίας στην επίσημη ιστοσελίδα τους, είναι καθαρά σύμφωνη, με την ανακοίνωση του Πανεπιστήμιου, αναφέροντας «Αυτό είναι ένα γεγονός που επικροτούμε και είμαστε υπέρ μιας και προάγει τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου μας και το μετατρέπει ταυτόχρονα σε ίδρυμα πρόνοιας.». Προσθέτοντας επίσης, « Εφόσον το διοικητικό του συμβούλιο, κρίνει ένα αιτητή φοιτητή ως δικαιούχο βοηθήματος, ακολουθεί μετέπειτα μια διαδικασία κάλυψης εξόδων περίθαλψης και θεραπείας».

Από την άλλη η Θέση της Προοδευτικής μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα , συνοπτικά ήταν «η προαιρετική καταβολή του συγκεκριμένου ποσού για όποιον φοιτητή επιθυμεί να ασφαλιστεί». Επιπλέον έθιξαν το θέμα, αναφέροντας «Δυστυχώς μας λυπεί η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων αφού υπήρξαμε η μόνη παράταξη που τάχθηκε ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση».

Νεότερα την άλλη εβδομάδα

Επικοινωνήσαμε με τον Αν. Λειτουργό, Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού του Πανεπιστημίου, Κύριο Άκη Σωφρονίου και μας είπε «θα υπάρχει διαχειριστική Επιτροπή για το ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και ότι θα συνεδριάσει στις 4/10/16».

Κυριάκος Γιαννακού

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s