Δημοτικές εκλογές στην Λεμεσό

Η μάχη των μαχών…

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο είναι καθορισμένες οι δημοτικές εκλογές. Στην Λεμεσό οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο νυν δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χριστού και ο Νίκος Νικολαΐδης.

Οι υποστηρικτές των δυο υποψήφιων

Τον νυν δήμαρχο Λεμεσού, Ανδρέα Χριστού, στηρίζουν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ. Ο Ανδρέας Χρίστου διεκδικεί και τρίτη θητεία στον Δήμο Λεμεσού.

Από την άλλη τον ανθυποψήφιο του Νικό Νικολαΐδη πρώην μέλος της ΕΔΕΚ υποστηρίζει μόνο ο ΔΗΣΥ.

Αντιδράσεις κόμματων.

ΑΚΕΛ

Φανερά δυσαρεστημένο εμφανίζεται το ΑΚΕΛ συμφώνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Στέφανο Στεφάνου. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι πολίτες δεν νιώθουν ευτυχείς με τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Επίσης αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο προς την απόφαση αυτή τονίζοντας πως όλο αυτό γίνεται προς «ικανοποίηση πρόσκαιρων και στενών κομματικών συμφερόντων».

ΔΗΣΥ

Μετά τα όσα ακούστηκαν για την απόφαση του ΔΗΣΥ να υποστηρίξει το πρώην μέλος της ΕΔΕΚ, κύριο Νικολαΐδη, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, φανερά ενοχλημένος ανάφερε πως «οι Δημοτικές Εκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για κομματική αντιπαράθεση, ούτε για ανάδειξη μόνο κομματικών στελεχών». Πρόσθεσε επίσης, πως το γραφείο του ΔΗΣΥ με γνώμονα το καλό της τοπικής κοινωνίας πήρε την συγκεκριμένη απόφαση αφού θεωρεί τον υποψήφιο τους τον καταλληλότερο για την Δημαρχία της Λεμεσού.

Ανδρέας Χρίστου

Ο νυν δήμαρχος Λεμεσού την μέρα εξαγγελίας της υποψηφιότητας του απευθύνθηκε στον κάθε δημότη της πόλης του ανεξάρτητος κόμματος τονίζοντας πως «οι δημοτικές εκλογές είναι πεδίο συνένωσης».

Την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη στηρίζει η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού.

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s