Εκστρατεία «Destination Unknown» στην Κύπρο

Πραγματοποιείται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου στην Λευκωσία, η τρίτη σύνοδος της παγκόσμιας εκστρατείας Destination Unknown που ακολουθεί τις δυο προηγούμενες συνόδους που έλαβαν χώρα στην Γενεύη τον Σεπτέμβριο 2013 και στην Μαρακές τον Μάρτιο 2015. Το συνέδριο διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Terre des Hommes και φιλοξενείται στην Κύπρο από τον οργανισμό Hope for Children CRC Policy Center.

Η εκστρατεία Destination Unknown είναι μια διεθνής καμπάνια που υλοποιείται μέσω ενός δικτύου πέραν των 100 οργανισμών που δρουν ανά το παγκόσμιο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της TDHIF, στη σύνοδο της Λευκωσίας συμμετέχουν πέραν των 50 συνέδρων που προέρχονται από 24 χώρες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και Τρίτα Κράτη.

Η εκστρατεία αποτελεί σήμερα βασική απαίτηση της παγκόσμιας κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της παγκόσμιας μεταναστευτικής / προσφυγικής κρίσης που αποτελεί την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση αυτού του είδους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μιας και αφορά περίπου 50 εκατομμύρια παιδιά μετανάστες.

Ο συντονιστής της εκστρατείας Vincent Tournecuillert μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας που είχα μαζί του, τόνισε ότι κεντρικός στόχος του συνεδρίου είναι η διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών που μετακινούνται από τον τόπο καταγωγής τους και την παροχή σε αυτά προοπτικών για το μέλλον, προστατεύοντας και προωθώντας τα δικαιώματα τους. Όπως ο ίδιος επισήμανε, οι σύνεδροι θα εργαστούν από κοινού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επόμενης φάσης της εκστρατείας η οποία θα λάβει χώρα το 2017-2020, με πρωταρχική ανάγκη να εφαρμοστούν εναλλακτικές λύσεις για την παιδική μετανάστευση έτσι ώστε να ενισχυθούν οι παραδοσιακοί μηχανισμοί προστασίας.

Η λειτουργός ανάπτυξης προγραμμάτων του HFC Αλίκη Βαρέλλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί, επισήμανε ότι έχουν ήδη σημειωθεί σημαντικές επιτυχίες που αφορούν στην παροχή βοήθειας στα παιδιά και στις οικογένειες τους για πρόσβαση στην προστασία, εκπαίδευση αλλά και στις υπηρεσίες υγείας.

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s