Ευρωπαϊκη Μερα Γλωσσων

14585401_10209884417614505_847948513_n

Οι διάφορες γλώσσες στην Ευρώπη δημιουργούν ένα μωσαϊκό κουλτούρας στο χάρτη της Ευρώπης.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών που γιορτάστηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, έστησε ένα μεγάλο πανηγύρι γλωσσών και πολιτισμού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στην Κύπρο γιορτάστηκε με κάθε τρόπο η Ευρωπαϊκή Μέρα γλωσσών. Την Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα στα πλαίσια των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Μέρας γλωσσών, διοργάνωσε πανηγύρι γλωσσών.

Είχα την ευκαιρία να δηλώσω παρόν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και να γνωρίσω από κοντά τα διάφορα γλωσσολογικά ινστιτούτα, πρεσβείες και κρατικούς φορείς της χώρας μας, παίρνοντας μια ιδέα από τις διάφορες γλώσσες και διαλέκτους που παραμένουν ζωντανοί στο χάρτη της Ευρώπης.

14593606_10209884417574504_969741105_n

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  έθεσε την εκμάθηση ξένων γλωσσών, σαν προτεραιότητα των σχολείων, των διαφόρων ΜΜΕ αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Ενώ σε δικό του χαιρετισμό ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης επισήμανε πως θα ήταν καλό ο κάθε ευρωπαίος πολίτης να μιλά τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρκοπουλιώτη η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο πλέον εφόδιο για τις σπουδές και την εργασία του καθενός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προωθεί με το δικό του τρόπο την εκμάθηση ξένων γλωσσών στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, αφού οι μαθητές στα σχολεία έχουν την δυνατότητα να μάθουν σε ικανοποιητικό βαθμό την αγγλική γλώσσα, καθώς επίσης έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν μια ακόμη ξένη γλώσσα όπως γαλλικά, ιταλικά, κ.α.

Γιώργος Μούσας

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s