Συσκέψεις για το θέμα μεταναστών στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας

hkbhΣύσκεψη για το θέμα των μεταναστών και συζήτηση για ανέγερση λιμενικής αστυνομίας στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας.

Ντόρος είχε προκληθεί τον περασμένο Αύγουστο, όταν κύμα μεταναστών εισήλθε παράνομα στις παραλιακές ακτές της Γερόνησου της Τυλληρίας. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα offsite.com.cy, η αστυνομία, είχε προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων εκ των έσω του χωριού για την παράνομη αυτή πράξη.

Ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε πως είναι πρόθυμος να φιλοξενήσει τους μετανάστες, φτάνει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Να ανακοπεί δηλαδή το ενδεχόμενο για ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με το philenews.com , την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, έγιναν συσκέψεις για το τι μπορεί να γίνει με το θέμα των μεταναστών, αφού αυτό είναι κάτι που ταλανίζει αρκετά την κοινότητα και τους κατοίκους της. Παρόντες στις συσκέψεις ήταν ο ίδιος ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου, κ. Μιχαηλίδης, μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας, οι Ιατρικές Υπηρεσίες, και η Επιτροπή Ασύλου.

Στην σύσκεψη αυτή, συζητήθηκε για το πώς θα υπάρξει συνεργασία με όλα τα μέλη για την φιλοξενία και φροντίδα των μεταναστών, αλλά και το ενδεχόμενο για την άφιξη νέων προσφύγων.

Όπως αναφέρει και η cyprustimes.com, στην Λευκωσία, έγινε σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου του Κάτω Πύργου με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Τέθηκε το ζήτημα πως πρέπει να αναγερθεί λιμενικός σταθμός στο σημείο εκείνο έτσι ώστε να αποκοπεί η παράνομη εισδοχή των μεταναστών, αλλά και για να προστατε
υτούν και οι ίδιοι οι μετανάστες και οι κάτοικοι.

Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ, κ. Πανίκος Ευρυ
πίδου, ανέφερε σήμερα το πρωί πως το αίτημα για ανέγερση λιμενικού σταθμού έχει τεθεί άμεσα σε ισχύ, και πως θα αρχίσουν οι διεργασίες το συντομότερο δυνατόν. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη δοθεί κτίριο για τις ανάγκες του σταθμού, ενώ επισκέφθηκαν το πρωί τον χώρο, αρμόδιοι για το έργο αυτό.

Μαρία Τσίβικου

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s