Ο Θυρεοειδής δεν είναι εύκολος αλλά αντιμετωπίζεται

is

 Ο θυρεοειδής είναι μια αρρώστια που προκαλεί πολλά προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου. Σήμερα έχει παρατηρηθεί ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ η εμφάνιση του στον ανθρώπινο οργανισμό και αυτό εξαιτίας του υπερβολικού άγχους. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τι ακριβώς είναι αυτή η ασθένεια και τι προκαλεί αλλά και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ο θυρεοειδής έχει έναν αδένα που παράγει τρεις βασικές ορμόνες τη θυροξίνη (Τ4), την τριιωδοθυρονίνη (Τ3) και την καλσιτονίνη. Οι Τ4 και Τ3 ορμόνες θεωρούνται να είναι η πιο σημαντικές αφού αυτές είναι που διαταράζονται συχνότερα. Αυτές ρυθμίζονται από μια άλλη ορμόνη την TSH που παράγεται στην υπόφυση έναν άλλο πολύ σπουδαίο ενδοκρινή αδένα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου μας όπως αναφέρει το iatronet.gr. 

Οι παθήσεις που προκαλεί ο θυρεοειδής είναι ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός. Ο υποθυρεοειδισμός είναι αυτός που όταν διαταραχτεί, χαμηλώνει, άρα αυξάνει τα κιλά στον οργανισμό. Ο υπερθυρεοειδισμός είναι αυτός που όταν υπερλειτουργήσει,ψηλώνει, με αποτέλεσμα να χάνονται κιλά.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται στον άνθρωπο  και αποδεικνύουν ότι έχει θυρεοειδή είναι συγκεκριμένα το άγχος.  Αλλά συμπτώματα είναι, το άτομο αρχίζει να αδύναμη, να έχει υπνηλία, να θέλει να κάνει πράγματα αλλά να μην μπορεί, να έχει εφίδρωση. Επίσης μπορεί να παρουσιάζει ταχυκαρδία, αρρυθμίες, και χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να είναι πιο υπηρετείς στο οποιοδήποτε νόσημα.  Ένα άλλο σοβαρό σύμπτωμα είναι η κατάθλιψη εξαιτίας του ενδοκρινή αδένα TSH  που αναφέραμε πιο πριν.

Να πούμε πως ο αυτή η αρρώστια αντιμετωπίζετε με χάπια μετά από εξέταση του ασθενή. Στις χειρότερες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, η αν παρουσιαστεί καρκίνος στον αδένα τότε απλά αφαιρείτε σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γιατρού Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s