Κρούει τον κώδωνα η ανεργία στην Κύπρο

Μισθοί πείνας

Αδιαμφισβήτητα εκτός από το κυπριακό, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που ταλανίζει το νησί μας τα τελευταία χρόνια είναι η οικονομική κατάρρευση η οποία οδήγησε στην  ανεργία!

Κατάντια και εξαθλίωση

Σε έρευνα που έκανε ο Φιλελεύθερος τον Μάρτιο του 2016,  οι άνεργοι στην Κύπρο ανέρχονται στις 47,000, αριθμός που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει.  Συγκεκριμένα η κυπριακή εφημερίδα αναφέρει ότι  ένας στους τέσσερις  κύπριους  είναι στο  όριο της  φτώχειας (121,750-14,5%).

Θάνατος σου η ζωή μου

Σύμφωνα με τη  Eurostat , το κενό θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στο 1% , δηλαδή περίπου 50,000 άνεργοι, δίνουν   μάχη για  μια θέση εργασίας για τον σκληρό  αγώνα  της  βιοπάλης. Σε ερευνά της φαίνεται ότι οι μισθοί στην Κύπρο είναι 40% κάτω από τον μέσο όρο των μισθών της Ε.Ε. Μιλάμε για ποσά σοκ, αφού ο μισθός πείνας δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα βασικά σε μια οικογένεια.

Το πρόβλημα της ανεργίας, οδήγησε την Κύπρο στις έξι χειρότερες χώρες της Ε.Ε. Τα απανωτά λάθη αυτής και των εκάστοτε κυβερνήσεων οδήγησαν στο ναυάγιο  και τη διάλυση της κυπριακής οικονομίας.

Μάριος Ανδρέου

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s