Πάρε… πακέτο

Καταβολή φοιτητικών επιδομάτων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

Σε ανακοίνωσή του στις 5 Οκτωβρίου το Υπουργείο Παιδείας, στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα επιβεβαιώνει πως μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθούν τα φοιτητικά επιδόματα (πρώην φοιτητικά πακέτα). Το ΥΠ σε συνεργασία με τη Φοιτητική Μέριμνα θα εξετάσει τους υποψήφιους αποδοχής του επιδόματος βάσει του περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμου του 2015 και κάποιων επιπλέον κριτηρίων τα οποία αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, που αφορούν περιουσιακά εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ανακοίνωση των δικαιούχων

Οι δικαιούχοι θα ανακοινωθούν στον κατάλογο της ιστοσελίδας του ΥΠ. Θα αναγράφονται επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν εντός 15 ημερών, έτσι ώστε η ΦΜ να προβεί στο διαμοιρασμό των επιδομάτων.

Δικαιούχοι Ελλαδίτες και Κύπριοι επαναπατρισθέντες

Σε απόφαση του το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28 Σεμπτεμβρίου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠ, ενέκρινε την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων σε Ελλαδίτες και Κύπριους επαναπατρισθέντες. Στην ιστοσελίδα της ΦΜ αναγράφονται τα κριτήρια τα οποία οι πιο πάνω θα δικαιούνται την παραλαβή του επιδόματος.

Ενδελεχής έλεγχος αιτήσεων

Σε άρθρο του το ΚΥΠΕ αναφέρει πως η ΦΜ εργάζεται πολύ σκληρά έτσι ώστε η καταβολή των επιδομάτων να γίνει έγκαιρα. Επιπλέον, τονίζεται πως γίνεται ενδελεχής έλεγχος των αιτήσεων καθώς τα επιδόματα θα δοθούν μόνο στους φοιτητές οι οποίοι πληρούν τόσο τα νέα όσο και παλιά κριτήρια.

Μήνα Χρυσή

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s