Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων, 14 Οκτωβρίου 2016

Η συνεισφορά των Προτύπων στην Κοινωνία

Κάθε χρόνο στις 14 Οκτωβρίου, τα μέλη των Διεθνών Οργανισμών Τυποποίησης (ISO, IEC, ITU) εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης προς τους χιλιάδες εμπειρογνώμονες ανά το παγκόσμιο, οι οποίοι σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες και εκπονούν τις εθελοντικές προδιαγραφές οι οποίες στη συνέχεια εκδίδονται ως Διεθνή Πρότυπα.

Τα Διεθνή Πρότυπα αποτελούν τη Λυδία Λίθο της Οικονομίας

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Κυπριακού οργανισμού Τυποποίησης, τα πρότυπα προσφέρουν μια κοινώς αποδεκτή βάση για την κατανόηση και τις συναλλαγές. Τα πρότυπα είναι ουσιώδους σημασίας για τις αμοιβαίως επωφελείς ανταλλαγές και την αποδοτική αξιοποίηση πόρων, στο διεθνές εμπόριο. Οι κοινωνικοοικονομικές σχέσεις και ανταλλαγές βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό σε ένα σύνολο θεμελιωδών αρχών· τα διεθνή πρότυπα κωδικοποιούν αυτές τις αρχές ώστε να διευκολύνεται η καθολική εφαρμογή κοινών αρχών και προδιαγραφών παγκοσμίως.

Τα Διεθνή Πρότυπα ως μέρος της καθημερινότητας

Στο σπίτι, τα Πρότυπα διατηρούν τις ηλεκτρικές συσκευές συνδεδεμένες με το ηλεκτρικό δίκτυο και συμμορφώνουν τις συσκευές με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας σημειώνει στο δελτίο τύπου του ότι όλα λειτουργούν με βάση τα Πρότυπα, από την τηλεϊατρική μέχρι τα δορυφορικά συστήματα.

World Standards Day 2016, Video Competition

Ραφαέλλα Ρουσμίκο

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s