Παγκόσμια Μέρα Άσπρου Μπαστουνιού

Παγκόσμια ημέρα όρασης – κατά της τύφλωσης.

Κάθε χρόνο την δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου, γιορτάζεται η ημέρα όρασης, λεγόμενη και ως διεθνής μέρα άσπρου μπαστουνιού. Μια συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Στόχος των δύο οργανώσεων

Βασικότερος στόχος για την συνεργασία αυτών των δύο οργανώσεων σύμφωνα με το άρθρο της athensvision είναι να κινήσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και την πρόληψη της αλλά και να επεξηγήσουν τις επιπτώσεις που προκαλούνται στον πάσχοντα και το περιβάλλον του.

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας να βοηθήσει και να συνεισφέρει στον αγώνα και να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη να προσαρμοστούν στην κοινωνία. Ήδη γίνονται πολλές ενέργειες με την αγορά σκύλων οδηγών, εκπαιδευμένα σκυλιά ειδικά για την καθοδήγηση των τυφλών.

«Λευκό Μπαστούνι»

Ιστορικά ο εορτασμός της ημέρας αυτής ξεκίνησε μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αμερική όπου εμφανίζεται ένα κίνημα το οποίο ζητά την αποκατάσταση και επανένταξη των ατόμων που τραυματίστηκαν στο πόλεμο.

Η καθιερωμένη μέρα είναι μια πρόφαση ούτως ώστε να υπενθυμίζει τους πολίτες για τις ιδιαιτερότητες των συνανθρώπων τους.

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s