Ραδιομαραθώνιος 2016 « Έχω δικαίωμα »

Θεσμός κοινωvfnngnνικής προσφοράς ή οίκτου;

Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Αρνητική κριτική δέχεται εδώ και χρόνια.

Εκδηλώσεις και εισφορές

Με σύνθημα και φέτος «Έχω δικαίωμα» ο 27ος  Ραδιομαραθώνιος σε συνεργασία με τη Συνεργατική Τράπεζα και το RIK πραγματοποιούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και οικονομικής συνεισφοράς για παιδιά με προβλήματα υγείας και οικονομικής δυσπραγίας. Επιτεύχθηκε ήδη η πεζοπορία των εθελοντών και η σκυταλοδρομία αγάπης. Το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο και με το Coop Kids Festival. Επιπρόσθετα, στις 24 και 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκστρατεία διαφώτισης και οικονομικής ενίσχυσης στους δρόμους. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να μάθει κανείς  στην ιστοσελίδα της Συνεργατικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα η Διαχειριστική Επιτροπή του θεσμού ανέφερε ότι από τον Δεκέμβρη του 2015, ενέκρινε βοηθήματα ύψους 376.103 ευρώ σε 926 δικαιούχους.

Αρνητική κριτική

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο θεσμός, δέχθηκε παλαιότερα αρνητικές κριτικές μέσα από άρθρα μελών του Κινήματος των Αναπήρων και από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι τα παιδιά με προβλήματα υγείας δεν χρειάζονται τον οίκτο και οικονομικές εισφορές αλλά κοινωνική αλλαγή. Πιστεύουν ότι στόχος του θεσμού δεν πρέπει να είναι μόνο η χρηματική συνεισφορά, αλλά η ουσιαστική κοινωνική αλλαγή και ενσωμάτωση των ατόμων αυτών στην κοινωνία μέσα από ορθή ενημέρωση. Ακόμη,  έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους ότι η ευαισθητοποιήση και ενημέρωση της κοινωνίας περιορίζεται σ’ ένα συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα μ’ αποτέλεσμα η κοινωνία να ξεχνά ότι οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τη ετήσια οργάνωση εκδηλώσεων του θεσμού.

Επομένως, είναι ο Ραδιομαραθωνίος ο ιδανικός θεσμός που θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα αυτά; Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες των ατόμων αυτών και τι μπορούμε να κάνουμε;

Μ.Στεφανίδου

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s