Τελός αναμονης για καταβολή οικονομικού πακέτου

 

thumb.jpgΤέλος αναμονής χρόνου για την καταβολή Φοιτητικού Πακέτου, νέες διαδικάσιες για την καταβολή αιτήσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Φοιτητική Μέριμνα Πανεπιστημίου Κύπρου (24 Ιανουαρίου 2016) ανακοίνωσε για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ,την κατάργηση ξεχωριστών αιτήσεων  κρατικής χορηγίας και άλλες οικονομικές βοήθειες που παρείχε σε φοιτητές.

Ο λόγος για ενοποιήση όλων των αιτήσεων σε μια, είναι κυρίως η προσπάθεια εξάλειψης της γραφειοκρατίας. Ταυτόχρονα και η  πραγματοποιήση καλύτερου έλεγχου δημοσιονομικής πολιτικής του κράτους.

 

Σε ανακοίνωση του το Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού (28 Σεπτεμβρίου) αποφάσισε την αύξηση ύψους 2,25 εκατομμυρίων ευρώ στο ποσό που θα διατίθεται για φοιτητικά επιδόματα. Εκτός αυτού αποφασίστηκε η παροχή 1 εκ. ευρώ για φοιτητικά επιδόματα σε Ελλαδίτες φοιτητές με μόνιμη διαμονή την Ελλάδα. Σημειώνεται πως θα ισχύουν τα ίδια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια όπως πριν.

Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πολίτη , ενημερωθήκαμε πως μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη ολοκληρώνεται  η παράδοση όλων των Φοιτητικών Χορηγιών στους δικαιούχους. Στις αρχές Οκτωβρίου αρχίζει η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων για την καταβολή Φοιτητικού Πακέτου.

Χριστιάνα Χριστοφόρου

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s