Το Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Bob Dylan

Είναι η πρώτη φορά που τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας ένας συνθέτης και τραγουδιστής

Ο 75 χρόνος Αμερικανός τραγουδοποιός Bob Dylan είναι ο νικητής όπως ανακοινώσε η Σουηδική Ακαδημία  στις 13/10/2016 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας επειδή «δημιούργησε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στο πλαίσιο της μεγάλης αμερικανικής παράδοσης του τραγουδιού».

Η ωρα της ανακοινωσης

Η ανακοίνωση της βράβευσης του Dylan ήρθε μεν ως έκπληξη, όχι όμως και τόσο μεγάλη καθώς είναι γνωστή η τακτική της Ακαδημίας να εκλέγει συχνά αναπάντεχους νικητές που ούτε οι ίδιοι δεν το περίμεναν.

Οι Αντιδράσεις στο twitter

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις γύρω από την ανακοίνωση του νικητή με σημαντικό του προέδρου Barack Obama να συγχαίρετε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Επίσης ο συνάδελφός του, ο Salman Rushdie, που διεκδικεί και αυτός το Νόμπελ εδώ και χρόνια, ανάφερε  «Πρόκειται για μια εξαίρετη επιλογή», υπενθυμίζοντας ότι «από τον Ορφέα μέχρι τον Φαΐζ, το τραγούδι και η ποίηση συνδέονταν ανέκαθεν. Ο Ντίλαντ είναι ο λαμπρός κληρονόμος της παράδοσης των βάρδων».

Από την άλλη υπήρχαν και ειρωνικά σχόλια  οπώς για παράδειγμα αυτό του Σκωτσέζου συγγραφέα Irvine Welsh πού έγραψε στον λογαριασμό του  στο twitter οτι η επιλογή «των γερασμένων χίπηδων με δύσοσμο προστάτη που μιλούν αλαμπουρνέζικα».

Κυριάκος Γιαννακού

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s