» Τρυπητό » Αιγαίο και Μεσόγειος από απειλές Τουρκίας

Η αβυσσαλέα τακτική της Τουρκίας συνεχίζεται

Η πολιτική της Τουρκίας έγινε ακόμα πιο σκληρή όπως έγινε αντιληπτό στο συνέδριο που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Τούρκικες εφημερίδες αξιώνουν ότι Ελληνικά νησιά ανήκαν στην Τουρκία και προσαρτήθηκαν μετά την συνθήκη της Λωζάννης .  Όπως διαφαίνεται από τα Τουρκικά Μέσα  η πολιτική ηγεσία έχει βλέψεις σε μερικά από τα νησιά του Αιγαίου αλλά και ένα μέρος της Νοτιανατολικής Μεσογείου .

Πώς η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει την θέση της

Οι πράξεις αυτές όμως δεν ήταν μόνο λόγια αλλά όπως διαφαίνεται αυτή η σκληρή γραμμή της Τουρκίας, για να διασφαλίσει την λεγόμενη κυριαρχία της στην Μ . Ανατολή προβαίνει σε πολλαπλές  παραβιάσεις, όπως κάνει την τελευταία δεκαετία σε θάλασσα και αέρα .  Πέραν των τριάντα παραβάσεων  που έγιναν τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)

Αντιθέτως στην πηγή εμφανίζονται στοιχεία από το 1995 μέχρι και σήμερα.  Παραβιάσεις  από οπλισμένα και μη μαχητικά αεροπλάνα αναχαιτίστηκαν από την Ελληνική αεροπορία  ( το βίντεο αυτό παρουσιάζει τον Έλληνα πιλότο να στοχεύει ένα Τούρκικο μαχητικό ).

Κύπρος εν τω μέσω Τουρκικών βλέψεων

Στην περίπτωση της Κύπρου η Τουρκία διατηρεί μια διαφορετική τακτική που και πάλι βασίζεται στην διατήρηση της σκληρότητας αλλά και στην απαίτηση να έχει μερίδιο από την εξαγωγή φυσικού αερίου. Τις πλείστες φορές τα πράγματα αγριεύουν πολύ, δηλαδή φτάνουμε σε σημείο να επέλθει μια στρατιωτική σύρραξη καθώς η Τουρκία παρενοχλεί πλοία που κάνουν έρευνες για το φυσικό αέριο στέλνοντας πολεμικά πλοία, τορπιλικά, αντιτορπιλικά, κτλ. και παραβιάζοντας το δίκαιο της θάλασσας. Όπως διαφαίνεται μέσα από το άρθρο ακόμα και όταν τα πνεύματα οξυνθούν φτάνει η Τουρκία ακόμη και να απειλεί την Κύπρο με πόλεμο αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της.

Ανδρέας Στυλιανού

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s