16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

0Για καλύτερη ζωή

Στις 16 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, και απασχολεί κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικία και φύλο.

Αφορμή και λόγος γιορτής

Αφορμή ήταν η ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας στις 16 Οκτωβρίου 1945.  Ειδικοί κάνουν δηλώσεις για ευαισθητοποίηση και στήριξη αυτής της μέρας.  Συγκεκριμένα, ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Δ.Γρηγοράκης και η Επιστημονική Ομάδα «Λόγω Διατροφής» ενημερώνουν τους πολίτες μέσα από τις δικές τους ιστοσελίδες, άρθρα και διάφορες παρουσιάσεις για την βελτίωση και την προστασία της υγείας τους. Έτσι, διοργανώνουν την καθιερωμένη εκδήλωση στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα τους καταγράφεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης τους.

Ημέρα διατροφής στην Κύπρο

Στην Κύπρο, η ημέρα αυτή γιορτάζεται στις 10 Μαΐου και είναι γνωστή ως «Παγκύπρια ημέρα Διατροφής».  Φέτος, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο στις 8 Μαΐου, στη Λεμεσό, με συνδιοργανωτές τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων  Κύπρου και τον Δρ Elie Wakil.

Σημασία της διατροφής στη ζωή μας

Η διατροφή καθίσταται βασικός πυλώνας για καλύτερη ζωή, καταπολέμηση και αποφυγή οποιασδήποτε και ασθένειας.  Σημερινή μάστιγα που επιφέρει αναστάτωση είναι η παχυσαρκία και η υπερβαρότητα όπου σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές δείχνουν πως η Ιρλανδία είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά στους άντρες ενώ στις γυναίκες πρώτη χώρα είναι το Βέλγιο.

eikona3

Η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για όλους μας. Στόχος κάθε ενός είναι η ευαισθητοποίησή μας για τη διατροφή στη ζωή μας.

Χριστίνα Γεωργίου

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s