Μη μιλάς για άμβλωση

Στρουθοκαμηλισμός από τους εξέχοντες θεσμούς για τις αμβλώσεις

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζει αλλά δεν συζητά η κοινωνία μας είναι οι αμβλώσεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό στον κόσμο από δύο ανθρώπους να απολαμβάνουν τον έρωτα.  Τι γίνεται όμως εάν προκύψει ένα παιδί;  Είναι πρέπον όμως και οφείλουμε εδώ να αναφέρουμε τον υπάρχοντα νόμο για τις αμβλώσεις.

Παρών νομικό πλαίσιο για τις αμβλώσεις στη Κύπρο

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (Άρθρ. 167 – 169Α) στη χώρα μας, οι αμβλώσεις επιτρέπονται μόνο σε εξαιρέσεις.

Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχουν καθοριστικοί παράγοντες για τη μείωση του φαινομένου πως μπορούμε να μιλάμε για ένα τόσο αυστηρό νομικό πλαίσιο; Όσο και αν δεν θέλουν οι περισσότεροι γονείς να το παραδεχτούν, τα παιδιά πειραματίζονται μεταξύ τους από πολύ νεαρή ηλικία.  Αφού θέλουμε να είμαστε φίλοι με τα παιδιά μας, ας τους ενημερώσουμε από νωρίς για την ερωτική πράξη και τους κινδύνους που παραμονεύουν αν αψηφήσουν τις μεθόδους αντισύλληψης.

Άποψη για τις αμβλώσεις της Γυναικείας Σοσιαλιστικής Οργάνωσης

Η Πολιτεία σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας και το Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού, οφείλουν να ενημερώσουν τους νέους με τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και να ενισχύσουν τον οικογενειακό προγραμματισμό. Να διεξαχθούν σεμινάρια, προγράμματα πρόληψης από τα νοσοκομεία με ενημέρωση και συμβουλευτική αγωγή.

Ειδικότερα, οι θεσμικές αρχές οφείλουν να ενημερώσουν ορθά και τα αγόρια οι οποίοι τις πλείστες φορές δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεων τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι το όχι σημαίνει όχι και ότι η αντισύλληψη είναι ένα θέμα που αφορά όλους ανεξαιρέτως μας ανάφερε στη συνέντευξή μας η κα. Ρούλα Μαυρονικόλα, πρόεδρος της Γυναικείας Σοσιαλιστικής Κίνησης.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό μέτρο που προτείνει η κα Μαυρονικόλα, είναι η εύκολη πρόσβαση αντισύλληψης. Εκεί που συχνάζουν νέοι να υπάρχουν μηχανές προφυλακτικών χωρίς να χρειαστεί να πας σε περίπτερο, ή φαρμακείο ή το χειρότερο να πεις δεν πειράζει.

Η κα Μαυρονικόλα τονίζει ότι η νομοθεσία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μέθοδος αντισύλληψης. Πιστεύει ότι με την τροποποίηση του νόμου θα αναγκαστεί η Πολιτεία να ενημερώσει καλύτερα τους νέους.   Θεωρεί ότι έχει έρθει  το πλήρωμα του χρόνου να συζητηθεί στη Βουλή νέα πρόταση που θα δίνει το δικαίωμα στις γυναίκες να προσφεύγουν στις πλέον νόμιμες αμβλώσεις όποτε θεωρήσουν οι ίδιες σωστό.  Σε ηχητικό μήνυμα μας επιβεβαίωσε ότι σιγά σιγά η κοινωνία εξελίσσεται και αποδέχεται τις αλλαγές.

Κυριακή Λουκά

Ανδρέας Στυλιανού

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s