ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

ttttttΣτην Κύπρο του 2016, η ομοφυλοφιλία αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα θέματα προς συζήτηση. Πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να μιλούν γι’ αυτό το θέμα ενώ άλλοι τόσοι αποφεύγουν να συναναστρέφονται με έναν ομοφυλόφιλο.

Ομοφοβικός λόγος του Αρχιεπισκόπου στη δημόσια σφαίρα

Δεν άργησε να φανεί η στάση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου έναντι της ομοφυλοφιλίας, αφού με πρόσφατες δηλώσεις του στην εκπομπή της Αιμιλίας Κενεβέζου, ΒΕΤΟ, φάνηκε ξεκάθαρα πως ο ίδιος θεωρεί ότι «οι ομοφυλόφιλοι έχουν ξετσιπωθεί».

ΑCCEPT-LGBT Cyprus στον Αρχιεπίσκοπο

Όπως ανέφερε ο Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος της ACCEPT, στο μεσημβρινό δελτίο του Alpha Κύπρου, στις 3 Νοεμβρίου 2016, ο αρχιεπίσκοπος προέβηκε σε ρατσιστικό λόγο. Επισήμανε ότι, δεν μπορεί κανένας να μιλά με τόσο ρατσιστικό τρόπο. Όσον για τα εκκλησιαστικά σχολεία, είπε ότι πρέπει να  λάβει μέτρα το Υπουργείο Παιδείας και ζητά από την κυβέρνηση να καταδικάσει την ρητορική μίσους. Έχουμε στείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας του να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μάριος Φρίξου «Ο Αρχιεπίσκοπος δεν εκπροσωπεί μια θρησκεία της Αγάπης» Συνέντευξη Μάριος Φρίξου

Ο Μάριος Φρίξου ως Συγγραφέας ,Εκπαιδευτικός και Αρθρογράφος, ήταν το πρώτο κυπριακό ομοφυλόφιλο ζευγάρι  το οποίο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τον γάμο του. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, μιλήσαμε μαζί του μέσω email και εξέφρασε έντονα τον θυμό του για την όλη στάση του Μακαριότατου. Αρχικά αναφέρει ότι προσβάλει ολάκαιρη τη φύση του άλλου, πως δεν είναι δημοκράτης με άποψη αλλά ένας εξ’ ορισμού φασίστας. Επίσης, εξήγησε ότι δεν πρέπει να κανένας να ταλαιπωρείται ψυχικώς ούτε να ντρέπεται για αυτό που είναι.

«Θυμάμαι υπήρχαν νύχτες που έπεφτα για ύπνο δακρύζοντας» Μαρτύρία Φοιτητή

Σε συνέντευξη με 22χρονο ομοφυλόφιλο φοιτητή, μας εκμυστηρεύτηκε ότι πειραματίστηκε και κατάλαβε πως είναι λάτρης του ίδιου φύλου. Πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια αφού υπήρχε πάντα bullying ενώ υπήρχαν αρκετά βράδια που κοιμόταν μέσα στα δάκρυα του.

«Είμαστε ακριβώς όπως μας έφτιαξε ο Θεός»

Όσο αφορά τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου, ο φοιτητής σχολίασε πως ο Αρχιεπίσκοπος είναι αδύναμος για να καταλάβει ότι το να είναι κάποιος gay είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι οι ομοφυλόφιλοι, είναι άνθρωποι όπως εμείς και το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν αποδεκτοί.

Υπάρχει δρόμος

Κλείνοντας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Κύπρος σαν κοινωνία δεν έχει τα απαραίτητα θεμέλια, ούτως ώστε οι ομοφυλόφιλοι να γίνουν αποδεκτοί στον βαθμό που ζητούν να γίνουν και στο βαθμό που η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ανθρώπων γίνεται αποδεκτή σε ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.

Άντρια Παύλου, Άντρια Μαρίνου, Χρυσοβαλάντω Θεμιστοκλέους

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s