Διαχείριση οικιακών αποβλήτων: Γενικός Εισαγγελέας κατά κυβέρνησης

kirio-thema5Ποιος θα βρει το λάθος τελικά;

Νέες εξελίξεις φέρνει στο προσκήνιο η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, κ. Κώστα Κληρίδη, η οποία απορρίπτει τον διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για το θέμα των οικιακών αποβλήτων από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την επίσημη θέση του κ. Κληρίδη προκάλεσε η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς τον Γ.Ε, ο οποίος αναφέρθηκε στον διορισμό ερευνητικής επιτροπής από το υπουργικό συμβούλιο για την εξέταση του θέματος.

imagew
Γνωμάτευση Γενικού Εισαγγελέα

Η επίσημη γνωμάτευση που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, όπως και στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρει πως τα λάθη και οι παραλήψεις από τα υπουργικά συμβούλια προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και του τωρινού, έφεραν στη δυσάρεστη θέση την Κυπριακή Δημοκρατία να εκτεθεί και να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο από τον ΔΕΕ σε ύψος 30.000 ευρώ ημερησίως.

Ακόμα, στην γνωμάτευση του ο Γ.Ε, ξεκαθαρίζει ότι «το θέμα διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων είναι θέμα ενιαίο και αδιαχώρητο» και υποστηρίζει ότι η διερεύνηση του θέματος πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή του προβλήματος μέχρι σήμερα.

Για την λύση του προβλήματος λοιπόν, ο Γ.Ε, προτείνει την σύσταση μίας νέας ερευνητικής επιτροπής από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει το θέμα στο επόμενο συμβούλιο και το κράτος θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε εισήγηση που θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος.

Μαρία Κυριακίδου

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s