Δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά ζητούν τα άτομα με αναπηρίες.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την αντιπροσωπία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων αναπήρων .

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της ΚΥΣΟΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν τρόποι για την διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία στις διαδικασίες των εκλογών και την πρόσβασή τους στα εκλογικά κέντρα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην σελίδα της Κυπριακής κυβέρνησης, η ΚΥΣΟΑ αναφέρει ότι η χώρα μας θα πρέπει να «προχωρήσει ταχύτατα στην υλοποίηση νομοθετικών τροποποιήσεων για τη διασφάλιση σε όλα τα άτομα με αναπηρίες του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και συλλογή αξιόπιστων και αναλυτικών στοιχείων σχετικά με την άσκηση αυτών των δικαιωμάτων». Ακόμη αναφέρει ότι στην συνάντηση η Κυπριακή Συνομοσπονδία ζήτησε από τον υπουργό εσωτερικών ότι όλα τα άτομα με αναπηρίες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο χώρο όπου διεξάγονται εκλογές ανεξάρτητα του τόπου διαμονής τους, καθώς ότι θα έχουν στη διάθεση τους το υλικό που δίνεται στους υπόλοιπους πολίτες σε μορφή που θα είναι κατανοητό.

«Στη συνάντηση που είχαμε με την ΚΥΣΟΑ ξεκαθαρίστηκαν κάποια ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τη Νομοθεσία.»

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εκλογών του ΥΠΕΣ Δημήτρης Δημητρίου σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση αναφέρει ότι τα άτομα αυτά έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές, με συνοδεία ατόμου της εμπιστοσύνης τους αν το επιθυμούν. Επιπλέον ανέφερε ότι από τις επόμενες εκλογές θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν υλικό και σε άλλες μορφές για την διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες.

Δέσπω Σέργη

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s