Και άλλοι εμπλεκόμενοι στα ποινικά αδικήματα του Τεπακ και Πανεπιστημίου Κύπρου

Ακόμη δύο ανώτεροι λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου εμπλέκονται στις υποθέσεις της Ροζίτας Παυλίδου

Μεγάλες ανατροπές πρόκειται να φέρει η αναμενόμενη κατάθεση της πρώην υπουργού λειτουργού έρευνας του Τεπακ Ροζίτας Παυλίδου, σύμφωνα με σκάνδαλα κατάχρησης κονδυλίων όπου αυτή την φορά εμπλέκει μαζί της ακόμα δύο ανώτερους λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Δικηγόρο της, η Ροζίτα Παυλίδου θα παραδώσει μέσα στην επομένη εβδομάδα κατάθεση με ονόματα και κατατοπιστικά στοιχεία, ούτος ώστε να απαλλαγούν τα κοντινά της πρόσωπα από τις καταγγελίες.

Νέος κύκλος συλλήψεων πρόκειται να ανοίξει πέραν των 14 υπόπτων, από τους οποίους το δικαστήριο εξάγγειλε οκταήμερη κράτηση των τριών ατόμων που σχετίζονται με τα αδικήματα του ωκεανογραφικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου, που είναι ανώτεροι λειτουργοί του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για το Γιώργο Ζωδιάτη, την Εύη Δρουσιώτη και ένα εξωτερικό ερευνητικό συνεργάτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης.

Ακόμη δύο ανώτερους λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου φαίνεται να έχει η κατάθεση

Ακόμα δύο ανώτερους λειτουργούς εμπλέκουν οι καταγγελίες για τα ποινικά ζητήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρεται πως «οι αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεργάζονται στενά με τις αστυνομικές αρχές για τη διαφύλαξη όλων των στοιχείων που ενδέχεται να συνδέονται με τις κατηγορίες, στηριζόμενες, ταυτόχρονα, στις θεσμοθετημένες διαδικασίες εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου»

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων, το συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να συνεχίσει ομαλά η λειτουργία του ωκεανογραφικού κέντρου, με πρωταρχικό στόχο την στήριξη του εργαζόμενου προσωπικού.

Άννα Δράκου

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s