Καταζητούμενος και στην χώρα του ο πατέρας της Μαρί- Ελένης

Η παράδοσή του στις αρχές

Καταιγιστικές εξελίξεις σημειώθηκαν χθες Δευτέρα 9 Οκτωβρίου για την υπόθεση της 4χρονης Μαρίε-Ελένης. Ο πατέρας της Τόρκελ Γκρίμσμουντ, μετά από πιέσεις της Νορβηγικής Αστυνομίας και αφού ήταν και στην ίδια την χώρα του καταζητούμενος, εκτός από την Κύπρο, παραδόθηκε στις Αρχές.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Νορβηγικής εφημερίδας VG, ο 48χρονος πατέρας-απαγωγέας της καταζητούταν από τον περασμένο Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου όταν απήγαγε την μικρή Μαρίε-Ελένη από το νηπιαγωγείο της στην Δασούπολη της Λευκωσίας.

Διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ο 48χρονος έκανε διάφορες διαπραγματεύσεις με την Νορβηγική Αστυνομία και την Υπηρεσία Ευημερίας παιδιών.  Οι διαπραγματεύσεις αυτές έλαβαν αίσιο τέλος, αφού χθες ήταν και οι ίδιοι παρόντες στο σπίτι στην Ανατολική Νορβηγία.  Στην συνέχεια, ο Τόρκελ πέρασε από ανάκριση, μετά την κατηγορία που του επισυναπτόταν για κακοποίηση ανηλίκου σε σχέση με την απαγωγή της δικής του κόρης.

Έφυγε απευθείας για Όσλο η μητέρα

Με το άκουσμα των νέων εξελίξεων η μητέρα της 4χρονης είχε φύγει ήδη για Όσλο. Μετά από τους πέντε αυτούς μήνες έχει έρθει η ώρα η μικρή Μαρίε-Ελένη να παραδοθεί στα χέρια της μητέρας της.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα της επίσημης ιστοσελίδας του ΚΥΠΕ, για καλή τύχη η μικρή είχε την υγεία της και μέχρι τώρα δεν παρουσιαστήκαν οποιαδήποτε σημάδια κακοποίησης. Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας εξαφανισμένων παιδιών, είχε πραγματοποιηθεί και πορεία συμπαράστασης στη Λευκωσία, τονίζοντας την κρισιμότητα του προβλήματος αυτού σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το Ant1iwo.com.

Μικαέλα Θεραπή

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s