Πορεία Ειρίνης κατά του πολέμου Ισραήλ-Παλαιστίνης

Πορεία ειρήνης πραγματοποίησαν στις 8 Οκτώβριου γυναίκες από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Συγκεκριμένα οι γυναίκες ήταν ντυμένες στα λευκά και περπάτησαν από την έρημο και συναντήθηκαν στις όχθες του ποταμού Ιορδάνη. Στόχος των γυναικών ήταν να σταματήσουν τον επόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης όπως δήλωσε το ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Women Wage Peace Μέριλιν Σμάντζια.

Η οργάνωση και η δράση της

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργνωσης Women Wage Peace ιδρύθηκε το 2014 μετά από τον πόλεμο στην Γάζα η οποία ιδρύθηκε από γυναίκες και έχει χιλιάδες μέλη από πολιτικά δεξιές αριστερές και κεντρώες γυναίκες από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη οι οποίες ενώθηκαν για να ικανοποιήσουν το αίτημα τους Οι 2 πιο πρόσφατες δράσεις του ήταν τον Οκτώβριο του 2016 όταν 30 χιλιάδες γυναίκες βάδισαν από όλη τη χώρα απαιτώντας την πολιτική λύση του πολέμου μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ και τον Ιανουάριο του 2017 κατάφεραν να μπουν στο Κοινοβούλιο (Knesset). Στόχος τους η συνέχιση της προσπάθειας τους μέχρι να υπάρξει πολιτική λύση στο ζήτημα.

η γνώμη Παλαιστινίων και ατόμων που έλαβαν μέρος στην πορεία

Σύμφωνα με το Times of Israel η Χαμάς καταδικάζει το γεγονός συγκεκριμένα λέγοντας ότι είναι η πρόκληση στην πορεία επίθεση ενάντια στη ιστορία του λαού της και κάλεσε τους Παλαιστινίους να αντιμετωπίσουν τη πορεία και εκείνους που την διοργάνωσαν. Αντίθετα τα μέλη της πορείας υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται απλά για μια πορεία αλλά για ίση εκπροσώπηση των γυναικών και κυρίως πως θέλουν ειρήνη.

Αν και μάλλον δεν είναι και ο πιο συνήθης τρόπος έκφρασης ενός αιτήματος ας ελπίσουμε να γίνει μια ειρηνική διευθέτηση του θέματος σύντομα.

Χρίστος Τσαγγάρης

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s