Στο Στρασβούργο Κύπριοι βουλευτές για το ΚΣΣΕ απο την Δευτέρα

Συγκλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου το 4ο μέρος της Συνόδου 2017, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης με παρόντες και Κύπριους βουλευτές , στο Στρασβούργο.

Επικεφαλής της Κυπριακής Βουλευτικής Αντιπροσωπίας είναι η κα Στέλλα Κυριακίδου. Η αποστολή συμπεριλαμβάνει και  τον κο Γιώργο Λουκαϊδη και τον κο Κωστή Ευσταθίου. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής παραβρέθηκε και ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κ. Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Μαραγκού.

Απονομή του ετήσιου βραβείου «Václav Havel»

Στην Σύνοδο, απενεμήθη το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Václav Havel» στον εισηγητή του τουρκικού συνταγματικού δικαστηρίου , κ. Murat Arslan, όπως αναφέρει το «Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών». Ο κος Arslan βρίσκεται υπό κράτηση από το 2016. Το βραβείο συνοδεύεται από το  χρηματικό έπαθλο των  €60.000. Είναι μία συνεργασία της βιβλιοθήκης «Václav Havel» και του ιδρύματος «Charta 77», σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Πλάνα για συζητήσεις στο Συνέδριο

Ενδέχεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανάγκη για κυρώσεις για τα εγκλήματα του  πολέμου που διέπραξε το «Ισλαμικό Κράτος», καθώς και ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση του κ.Pedro Agramunt.

Διαφωτιστική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Με πρωτοβουλία της κας Στέλλας Κυριακίδου (επικεφαλής Κυπριακής Αντιπροσωπίας) θα πραγματοποιηθεί και ενημερωτική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού , ως ένδειξη στήριξης της εκστρατείας.

Ενδεχόμενος θα υπάρξει αργότερα ενημέρωση για τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν ,καθώς και σχετική ανακοίνωση με τα πρακτικά της Συνόδου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της βουλής.

Χριστίνα Σολωμού

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s