Συναντηση ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

10102-0_kupros-upourgeio-oikonomikon-arxeio-1Συνάντηση στο ίδρυμα της ΣΕΚ

Την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου τα δύο συνδικάτα θα συναντηθούν στο ίδρυμα της ΣΕΚ με σκοπό να συναποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους στην μη ικανοποίηση του αιτήματος τους. Η συνάντηση θα γίνει ως απάντηση στον υπουργό οικονομικών για την άρνηση έγκρισης των αυξήσεων σε υπάλληλους του δημόσιου τομέα.

Η ΟΕΒ ανάρτησε στην σελίδα της συνέντευξη της που έγινε στο Sigma, όπου δήλωσε επισήμως την ένταξη της στο πλευρό των δύο συνδικάτων.

Τι ειπώθηκε από πλευράς της ΠΕΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του συνδικάτου, κ. Πάμπης Κυρίτσης ανάφερε ότι «Η στάση του υπουργού οικονομικών δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να απευθυνθούμε στα συλλογικά όργανα των συντεχνιών μας για τον τρόπο που θα αντιδράσουμε ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι».

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη μετά την συνάντηση της Παρασκευής

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και το ΚΥΠΕ ανάρτησαν στις σελίδες τους τα λεγόμενα του υπουργού σχετικά με το αίτημα των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο υπουργός οικονομικών σε γραπτή του δήλωση, που δημοσίευσαν οι δύο οργανισμοί , είπε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για αυξήσεις θα γίνει εντός του επόμενου έτους. Επίσης ανέφερε ότι «Η παραχώρηση μισθολογικών αυξήσεων στους ημικρατικούς οργανισμούς παραμονές εκλογών θα σηματοδοτούσε την επιστροφή σε κακές πρακτικές του παρελθόντος.»

Η συνάντηση της Παρασκευής

Προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Υπουργού  Οικονομίας, κ. Χάρη Γεωργιάδη η οποία οδήγησε σε αδιέξοδο. Ο Γενικός Γραμματέας ΣΕΚ, κ. Ανδρέας Μάτσας, σε συνέντευξη του στον ALPHA δήλωσε ότι η σύσκεψη είχε ως πρόφαση την Συμφωνία Πλαίσιο που είχε γίνει από πλευράς της κυβέρνησής τον περασμένο Ιανουάριο.

Αντιγόνη Χαραλάμπους

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s