Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους κυνηγούς

Μεταξύ των αιτημάτων των κυνηγών είναι η κατοχή και η ύπο περιορισμούς χρήση ξόβεργων.

Πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Τετάρτη στη πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο Ιούνιο από τη Βουλή για τη Διατήρηση και Προστασία των Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων που διοργάνωσε η οργάνωση «Αμμόχωστος, διεκδικώ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «neAmmochostos», περίπου 1500 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Παραλιμνίου κ.Θεόδωρος Πυρίλλης.

Σε λόγο του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής της προχθεσινοβραδινής κίνησης, κ. Κώστας Κρασσάς μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής αιτήματα που θέλουν να υλοποιηθούν:

1.Τροποποίηση του νόμου περί κυνηγίου έτσι ώστε ο αριθμός των σκύλων, που θα δικαιούται ο κυνηγός να παίρνει στο κυνήγι, αυξηθεί στους 4 από 2 που είναι σήμερα.

  1. Μόνιμη ρύθμιση στο θέμα άσκησης κυνηγετικών σκύλων.

  2. Τροποποίηση του νόμου περί κυνηγίου έτσι ώστε να καταργηθούν τα τέλη χρήσης και εξάσκησης κυνηγετικών σκύλων.

  3. Δημιουργία ανεξάρτητου κλιμακίου της ΜΜΑΔ το οποίο θα δίνει αναφορά απευθείας στον αρχηγό της Αστυνομίας και το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με την πάταξη της λαθροθηρίας του ενδημικού θηράματος και του αγρινού. Σωστή στελέχωσή του έτσι ώστε να μπορεί αποτελεσματικά να ελέγχει τους βιοτόπους σε συνεχή βάση και να καταπολεμήσει το φαινόμενο των θανάτων κυνηγετικών σκύλων από τοποθέτηση φολών. Η πάταξη της λαθροθηρίας αποδημητικών να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα της αστυνομίας.

  4. Τροποποίηση του νόμου περί κυνηγίου έτσι ώστε να τιμωρείται μόνο η Χρήση μιμητικής συσκευής κατά το κυνήγι και όχι και η κατοχή. Επίσης όπως μειωθεί η ποινή στα €100 αντί €500 που είναι σήμερα.

  5. Τροποποίηση του νόμου περί κυνηγίου έτσι ώστε να επιτρέπεται η κατοχή ξόβεργων σαν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αναφορικά με τη χρήση αυτή θα επιτρέπεται υπό περιορισμούς και δεν θα τιμωρείται.

  6. Μεταφορά της Συκαλλίας (μαυροτζέφαλη / κοτσινοτζέφαλη) σε ξεχωριστό κατάλογο όπου θα περιλαμβάνονται μη θηρεύσιμα για είδη τα οποία δεν παρουσιάζεται κίνδυνος μείωσης των πληθυσμών τους. Να καθοριστεί ποινή ανά θήραμα η οποία θα αποτρέπει την εμπορία και θα διατηρεί την παράδοση.

  7. Άμεση έναρξη διαβουλεύσεων για την εξασφάλιση, κατά παρέκκλιση, του δικαιώματος να επανακτήσουμε το εαρινό κυνήγι τρυγονιού.

  8. Άμεσο τερματισμό της παρουσίας των ακτιβιστών στην Κύπρο μέχρι να καθοριστούν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για τις δράσεις τους. Άμεση αφαίρεση των δυσφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετήσει οι εν λόγω οργανώσεις στους αυτοκινητόδρομους.

  9. Έναρξη έρευνας από τις ανακριτικές αρχές για τυχόν αδικήματα από τη δράση μελών των ακτιβιστικών οργανώσεων και απαίτηση αποζημιώσεων για την οικονομική ζημιά που επέφεραν στην οικονομία του τόπου αλλά και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s