Κρίσιμη η κατάσταση του ΟΗΕ για τη διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες στην Κένυα

dadaab-campΣύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), πριν από δύο εβδομάδες δήλωσε ότι θα μειωθούν κατά 30% οι ποσότητες των τροφίμων που διανέμονται στους εκατοντάδες χιλιάδες Σομαλούς πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες αυτοί βρίσκονται στα στρατόπεδα προσφύγων Dadaab και Kakuma στη βόρεια Κένυα. Η απόφαση αυτή προήλθε λόγω ελλείψεων χρηματοδότησης, δήλωσε το WFP.

Οι Σομαλοί πρόσφυγες υποδηλώνουν άλλη αιτία

Από την άλλη οι Σομαλοί πρόσφυγες υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην κυβέρνηση της Κένυας, η οποία συζητά το ενδεχόμενο να κλείσει το Dadaab και να ωθήσει τους Σομαλούς πρόσφυγες να προβούν σε «εθελοντικό» επαναπατρισμό στη Σομαλία.

Το γεγονός αυτό ήλθαν να καταδικάσουν οι αξιωματούχοι του WFP, οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση των υπαινιγμών των προσφύγων με της μείωσης της παροχής των τροφίμων.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε ανησυχία

Οι ΓΧΣ δηλώνουν ανησυχίες ως προς το ζήτημα της μείωσης της ποσότητας της τροφής και ότι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό εμφανίζονται μεγάλα επίπεδα υποσιτισμού κυρίως στα παιδιά.

«Μία μείωση 30% φαίνεται καλύτερη απ’ ότι πριν από μερικούς μήνες, όταν οι μερίδες τροφής μειώθηκαν κατά 50%. Δυστυχώς, το έχουμε συνηθίσει αυτό.», σύμφωνα με δήλωση ενός ηγέτη των φοιτητών Ahmed Farah.

 

Ουρανία Στυλιανού

 

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s