ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου μεταξύ 8 ιδιωτικών και δημόσιων Κυπριακών Πανεπιστημίων.

Σε έρευνα της StockWatch που πραγματοποιήθηκε από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου θεωρούνται ως η πρώτη προτίμηση των εργοδοτών της χώρας μας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 740 εργοδότες και ρωτήθηκαν ποια Πανεπιστήμια θεωρούν πιο αξιόπιστα.

Η έρευνα αποτελείτο από δύο βασικά ερωτήματα , πόσο αξιόπιστο είναι το Πανεπιστήμιο και αν θα το σύστηναν. Η μέση βαθμολογία που προέκυψε ήταν 7.5 από τα 10. Ανάμεσα στις 740 επιχειρήσεις, 250 ήταν από τον τομέα υπηρεσιών, 250 από το λιανικό εμπόριο, 120 από τις κατασκευές και 120 από τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με την βαθμολογία το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης με 8.7 από τα 10, στην δεύτερη θέση με 7.7 βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στην τρίτη θέση με ελάχιστη διαφορά το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με 7.65. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 7.55 και το δημόσιο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με 7.25. Στην έχτη θέση το Πανεπιστήμιο Frederick συγκέντρωσε 7.15, το βρετανικό Πανεπιστήμιο UCLan 7.10 και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου 6.90.

Παρόμοια έρευνα της StockWatch, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Αυγούστου, συμμετείχαν 600 άτομα. Στην πρώτη θέση βρέθηκε και πάλι το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 8.7 από τα 10.

Δέσπω Σέργη

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s