Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Παγκύπριου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού

Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν κατά σειρά τα ρεπορτάζ των Άντρη Κούννου, Μαρίνα Κουμάστα και Νίκου Ντενισλή.

Σε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει το κοινό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακήρυξης των καλύτερων Δημοσιογραφικών κειμένων στα πλαίσια του Παγκύπριου Διαγωνισμού που προκήρυξε το ίδιο με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και την ευγενή χορηγία της RCB Bank, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρώτο βραβείο, συνοδευόμενο με χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ και δωρεάν διαμονή μιας εβδομάδας στο Δημοσιογραφικό χωριό, κατέκτησε το ρεπορτάζ της Άντρης Κούννου στο «Reporter» με τίτλο «Ζητώ συγνώμη – Ο πατέρας του 12χρονου από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά στη Σολέα μιλά για πρώτη φορά».

Τη δεύτερη θέση μαζί με 1.000 ευρώ πήρε το δημοσιευμένο στη Χαραυγή ρεπορτάζ της Μαρίνας Κουμαστά με τίτλο «Αλτσχάιμερ το λένε: Θυμάσαι;».

Τρίτο αναδείχθηκε το ρεπορτάζ του Νίκου Ντενισλή με τίτλο «Ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας και φύλου στη Κύπρο: Μια ιστορική αναδρομή» το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “Skalatimes, the city’s magazine”.

Τα συγχαρητήρια τους μέσω αναρτήσεων τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter έδωσαν  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε «Η δημοσιογραφία ελέγχει την εξουσία και βοηθά την κοινωνία να βελτιωθεί. Συγχαρητήρια στην @Andri_Kou για το Α’ βραβείο καλύτερου κειμένου».

Από τη πλευρά του, ο κ. Παμπορίδης δημοσίευσε τα εξής «Μπράβο! Συγχαρητήρια και στην @Andri_Kou και στην @MariKoumasta» συνοδευόμενο με σχετικό ρεπορτάζ.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της τετραμελούς Ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής, την οποία αποτελούσαν η Αν.Καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Σοφία Ιορδανίου,ο Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Γιώργος Παυλίδης, ο Αν.Καθηγητής Κωστάκης Κωνσταντίνου, και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Γιώργος Φράγκος.

Κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων δημοσιογραφικών κειμένων θεωρήθηκαν η πρωτοτυπία των θεμάτων, η ποιότητα της έρευνας και των πηγών, η χρήση της γλώσσας και η δόμηση των θεμάτων.

Βασίλης Κυριάκου

One response to “Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Παγκύπριου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού

  1. Αγαπητέ Βασίλη, ευχαριστώ για το άρθρο. Η απόφαση της επιτροπής του διαγωνισμού να μου απονέμει το 3ο βραβείο με τιμά ιδιαίτερα. Είμαι σίγουρος ότι το ρεπορτάζ μου «Ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας και φύλου στην Κύπρο: μια ιστορική αναδρομή» θα είναι πολύ χρήσιμο για όποιον ασχολείται με το θέμα. Στις παραπομπές του ρεπορτάζ συμπεριέλαβα επίσης το video-clip με το ποίημα «Οι Ρακέττες» από τον Κατακλυσμό Λάρνακας 2016 το οποίο μπορείτε να βρείτε στο youtube.

    Μου αρέσει!

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s