Γενική Συνέλευση του ΣυΝΚ την Κυριακή 22 Οκτωμβρίου

CYC-LOGO-1024x943
 Τη 13η Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία.  Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης,  σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣυΝΚ σχολιάστηκαν διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης και εκλέχθηκε η νέα εκτελεστική γραμματεία του Συμβουλίου Νεολαίας.

Η Γενική Συνέλευση του ΣυΝΚ , άρχισε στις 10:30 πμ. Κατά την έναρξη των εργασιών το παρόν τους έδωσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης,  ο υπουργός παιδείας κ. Κώστας Καδής καθώς και πολλοί άλλοι που τίμησαν με την παρουσία τους την Γενική Συνέλευση.

Κατα τις δηλώσεις τους τόσο ο Υπουργός Παιδείας όσο και ο επερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας κ. Λοΐζος Βασιλείου τόνισαν την πολύ πετυχημένη συνεργασία που έχουν οι νέοι με το κράτος.   Επίσης έκαναν αναφορά στην πρόσφατη θεσμοθέτηση της βουλής νέων μετά από την έγκριση της βουλής των αντιπροσώπων. Έτσι οι διάφορες αποφάσεις και απόψεις των νέων μπορούν να παραδίδονται στην βουλή.

Στην συνέχεια, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και το νέο Έγγραφο Πολιτικής για την Αναγνώριση του Λειτουργού Νεολαίας , αφού οι διάφορες οργανώσεις το μελέτησαν απο πρίν.  Υπερψηφίστικε και  η έναρξη δύο οργανώσεων ( Κυπριακός Σύνδεσμος Φοιτητών Ιατρικής και Youngship Cyprus ) ως συνδεδεμένα μέλη , καθώς και τριών οργανώσεων (ΣΠΑΒΟ, Συμμαχία Νέων, Oxygono) ώς Πλήρη Μέλη.

Μετά απο τον απολογισμό της Εκτελεστικής Γραματείας και της έγκρισής του , ακολούθησε ο προυπολογισμός για το έτος 2017-2018. Στην συνέχεια έγινε η έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Αφού παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία όπου οι διάφορες οργανώσεις νέων άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και εξέλεξαν την νέα εκτελεστική γραμματεία του Συμβουλίου. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά τις 6 μμ και έχουν ώς εξής :

Πρόεδρος: Μάριος Φιλίππου (Πολίτες σε Ισχύ)

Αντιπρόεδρος Ά: Αντώνης Κουρράς (Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών)

Αντιπρόεδρος ΄Β: Σεμέλη Κυριακού (ΟΝΕΔ)

Μέλη:  Κρασιάς Παναγιώτης (Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου)

Κωνσταντίνου Γιάννης (ΝΕΔΗΣΥ)

Παναγιώτου Δέσποινα (ΕΔΟΝ)

Χριστοφίδης Πλαστήρας Παναγιώτης (Νεολαία ΕΔΕΚ)

Κωνσταντινίδης Χρύσανθος (ACCEPT – ΛΟΑΤ Κύπρου)

Αθηνής Νικόλας (Σώμα Προσκόπων Κύπρου)

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s