Δεν πρόκειται για πώληση

Αυτή ήταν μία από τις απαντήσεις χτες όσον αφορά την πώληση της Κρατικής Περιουσίας σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.
Πως ξεκίνησε το θέμα
Το όλο θέμα ξεκίνησε πριν από 2 ημέρες και σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος η Κυβέρνηση είχε καταθέσει νομοσχέδιο για εκποίηση κρατικής γης  με κατάλογο που είχε δοθεί για 37 τεμάχια σε όλη την Κύπρο και που περιλαμβάνει περιοχές όπως η Βερεγγάρια, η Λεμεσός, το Πισσούρι η Γεροσκήπου, στην Αρχιγραμματεία Λευκωσίας, την Αγλαντζιά και αλλού συνολικής έκτασης δυόμισι εκατομμύριων τετραγωνικών μέτρων. Το θέμα είχε συζητηθεί στην επιτροπή  Εσωτερικών και καταγγέλθηκε από Βουλευτές της Αντιπολίτευσης.
Απαντήσεις Κωνσταντίνου Πετρίδη και επίλογος
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω σε δηλώσεις του χτες για την Κρατική Περιουσία ο Κωνσταντίνος Πετρίδης απάντησε αρχικά πως δεν πρόκειται για πώληση αλλά ανησυχίες από την πλευρά της Βουλής τις οποίες προσπαθούν να καθησυχάσουν μέσα από ασφαλιστικές δικλίδες. Επίσης πρόσθεσε πως πρόκειται για μια νομοθεσία η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, στην παραγωγή και την ευελιξία όσον αφορά τα τεμάχια κρατικής περιουσίας. Ακόμη τόνισε πως λόγω πεπαλαιωμένου νομικού καθεστώτος και θεσμικού συστήματος που δεν είναι ευνοϊκό για την καλύτερη αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Στην συνέχεια επανέλαβε πως θα λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Βουλής και πως σκοπός δεν είναι πώληση ή το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.
Σε ερώτηση για το ότι είχε κατατεθεί το νομοσχέδιο για άλλους σκοπούς και αν πρέπει να αλλάξει ο κύριος Πετρίδης απάντησε ενδεχομένως, πως το Νομοσχέδιο είναι του 2004 και αν και υπήρχαν τότε μνημονιακές δεσμεύσεις δεν σημαίνει πως η φιλοδοξία και ευελιξία που υπάρχουν για περιπτώσεις για να αξιοποιηθεί η περιουσία του Κράτους δεν είναι σωστά. Τελειώνοντας όπως είχε ξαναπεί θα τα ξαναδούμε εννοώντας λογικά τα Νομοσχέδια . Ας ελπίσουμε στο να βρεθεί μια λύση που να ωφελεί όχι μόνο την Κυβέρνηση αλλά να μην προκαλεί προβλήματα σε Αντιπολίτευση και σε αυτούς που έχουν την κρατική περιουσία.

Χρίστος Τσαγγάρης

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s