Μειώνονται οι άνεργοι, παραμένει ψηλά η Κύπρος

Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα μειωθούν περισσότερο οι άνεργοι

Αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την Στατιστική Υπηρεσία οι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τον Οκτώβριο του 2017. Βάσει των ενδείξεων και των τελευταίων αποτελεσμάτων της στατιστικής υπηρεσίας οι άνεργοι αναμένεται και πάλι να μειωθούν. Ωστόσο η Κύπρος εξακολουθεί να έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ευρώπη.

Μειώθηκαν 17,8% μέσα σε ένα χρόνο

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Σεμπτέμβριο του 2017 υπήρξε μείωση των εγγεγραμμένων άνεργων της τάξης του 17,8%. Αυτό το ποσοστό «μεταφράζεται» σε 6056 άτομα τα οποία σε διάστημα ενός χρόνου βρήκαν εργασία.

Παραμένουμε ακόμη ψηλά

Παρά την μείωση στα ποσοστά ανεργίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια η Κύπρος συνεχίζει να παραμένει ψηλά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην ιστοσελίδα της η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η Κύπρος διαθέτει το 5ο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη (10.3%). Μπροστά από την Κύπρο βρίσκονται μόνο η Κροατία (10.5%), η Ιταλία (11.1%), η Ισπανία (16.7%) και η Ελλάδα (21.0%).

Ανδρέας Παφίτης

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s