Νομοσχέδιο για προστασία των Κυνηγών, οι αντίθετες απόψεις

Στις αρχές Νοεμβρίου κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής από την πλειοψηφία των βουλευτών της Επιτροπής Περιβάλλοντος όπου θα καθιστά αδίκημα την παρεμπόδιση άσκησης κυνηγετικής δραστηριότητας από οποιονδήποτε.

Ερευνίσαμε  το παρόν θέμα , με γνώμονα τις απόψεις γύρω από αυτό. Αρχικά καλέσαμε τον κύριο Νίκο Κέττηρο βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου ΑΚΕΛ.

Το χρονικό πλαίσιο αυτής της πρότασης είναι τυχαίο;

Ο κύριος Κέττηρος ανέφερε ότι το τροποποιητικό νομοσχέδιο περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2016 και ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά από πολλές συνεδρίες. «Μαζί με τα πιο πάνω να ληφθεί υπόψη ότι η περίοδος κυνηγίου του επιδημητικού θηράματος τίθεται σε πλήρη εφαρμογή και δοκιμασία η νομοθεσία, άρχισε στις αρχές Νοεμβρίου. Δεν μας αφορούν λοιπόν τουλάχιστον εμάς ως κόμμα οι υπαινιγμοί για προεκλογικές σκοπιμότητες». Κ.Ν

“Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ήταν ενάντια στις αλλαγές που είχαν γίνει στην νομοθεσία τότε”

     

Ακολούθως, καλέσαμε την δρ Μαρία Χατζήμηχαήλ να σχολιάσει το παρόν νομοσχέδιο. Η δρ Μαρία Χατζήμηχαηλ είναι ερευνήτρια σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και θαλάσσιας διακυβέρνησης.

Όταν ρωτήθηκε η κυρία Μαρία Χατζήμηχαήλ να σχολιάσει αυτή την πρόταση, μας ανέφερε ότι μετά από αρκετές συζητήσεις είχε προηγηθεί η αλλαγή της νομοθεσίας για τα άγρια πτηνά στην Κύπρο. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ήταν ενάντια στις αλλαγές που είχαν γίνει στην νομοθεσία. Ένα από τα θέματα που τίθεται ήταν τα πρόστιμα. Το τι εισήγαγε αυτή η νέα νομοθεσία με τις νέες τροποποιήσεις ήταν ότι θα μπορεί ένας αστυνομικός ή της Θήρας να δίνουν εξώδικα.

 Εκφοβισμός των κοινοτήτων από τους ακτιβιστές(;)

Στα τέλη Οκτωβρίου, έγινε η διαμαρτυρία των κυνηγών. Το πλαίσιο της συζήτησης ήταν τα δικαιώματα των κυνηγών και ο εκφοβισμός των κοινοτήτων από τους ακτιβιστές. «  Σε περίπτωση που περάσει αυτή η τροποποίηση και συνεχίσουν οι ακτιβιστές την δράση τους θα είναι αρκετά ενδιαφέρον η εξέλιξη και ποιες θα είναι οι κυρώσεις. » Μ.Χ

Σημείωση: Η συνέντευξη του κύριου Κέττηρου έγινε μέσω email. Άρα δεν υπάρχει σε ηχητική μορφή.

 Χριστίνα Σολώμου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s