Κυπριακός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός

24210380_1616630441731466_5463598947898862543_o.jpgΗ κάλυψη, η απήχηση του και η στήριξη που χρειάζεται.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ), διοργανώνει κάθε χρόνο Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα. Στα πρωταθλήματα δικαιώματα συμμετοχής έχουν τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός ανά το παγκόσμιο ανέδειξε αρκετά ταλέντα, τα οποία είχαν και την κατάλληλη προβολή όταν αγωνίζονταν στις Πανεπιστημιακές τους ομάδες.

Το μοναδικό site στην Κύπρο που ασχολείται με την κάλυψη του Πανεπιστημιακού αθλητισμού είναι το studentlife sports. Η ομάδα του studentlife sports, προβάλλει τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό και δίνει προβολή στους αθλητές που την χρειάζονται. Πόση όμως είναι η απήχηση του Πανεπιστημιακού αθλητισμού online και offline;

Απήχηση Πανεπιστημιακού αθλητισμού online

Η online απήχηση των άρθρων του Πανεπιστημιακού αθλητισμού μέσω του studentlife sports είναι πάρα πολύ καλή. Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο αθλητικός φωτοδημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσιάρτας, αναφέρει πως γίνεται η online απήχηση του studentlife sports, πως αυτά τραβούν το ενδιαφέρον των φοιτητών. Ακόμη, μιλάει για την αναδημοσίευση των Πανεπιστημιακών άρθρων πως είναι μηδαμινή.

Απήχηση Πανεπιστημιακού αθλητισμού offline

Αντίθετα, η offline απήχηση είναι αρκετά πίσω. Ο λόγος είναι πως οι νέοι δεν έρχονται πλέον στα γήπεδα για να δουν την ομάδα του Πανεπιστημίου τους και να την στηρίξουν.  Οι αγώνες θα μπορούσαν να είχαν πολύ περισσότερο κόσμο, να στηρίζει την ομάδα τους και τους παίχτες τους, που τους χρειάζονται.

Βελτίωση απήχησης Πανεπιστημιακού αθλητισμού στα γήπεδα

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο αθλητικός φωτοδημοσιοφράφος, Κωνσταντίνος Τσιάρτας, αναφέρει πως σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί η απήχηση του Πανεπιστημιακού αθλητισμού, με περισσότερη στήριξη από το Πανεπιστήμιο.

Επίσης, αναφέρει πως κίνητρα υπάρχουν και σωστή δουλειά μπορεί να επιτευχθεί για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε μιλάει για τις κοινότητες που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο.

Ακόμη, για να γίνει πιο διαδεδομένος ο Πανεπιστημιακός αθλητισμός, θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες προωθητικές ενέργειες του Πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα έντυπα διαφήμισης και events.

Δανάη Μιχαήλ

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s