Τα κεκτημένα της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσα και το μέλλον της

23949265_10210953854181705_1443845273_o

Το 2017 ήταν μία πολύ παραγωγική χρονιά για τη πόλη της Πάφου, αφού έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο πλαίσιο του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Η ανάκτηση ενός τέτοιου τίτλου  και η στήριξη της Ε.Ε ήταν κάτι που είχε ανάγκη η πόλη ώστε να δραστηριοποιηθεί και να καταβάλλει μία συλλογική προσπάθεια για μια καλύτερη Πάφο.

Έργα που διεκπεραιώθηκαν κατά την χρονική περίοδο του 2017

Τα έργα που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της τριβής της πόλης με τον θεσμό ήταν καθοριστικής σημασίας και μεταμόρφωσαν τη Πάφο, κάτι που επιβεβαιώνουν όλοι οι παράγοντες και φορείς του Πάφος 2017.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης ήταν η έλλειψη υποδομών κάτι το οποίο αντιμετωπίστηκε με την δημιουργία κατάλληλων κτηρίων για την φιλοξενία εκδηλώσεων και σημαντικών γεγονότων.

Κτίστηκε το ΑΤΤΙΚΟ, που χρησιμοποιείται ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και περιλαμβάνει θερινό κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε το χάνι του Ιμπραήμ, ένα έργο που υπήρξε πυρήνας για την υποψηφιότητα της Πάφου και αφορούσε τη συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων. Επίσης, το Μαρκίδιο Θέατρο έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτήριο που μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις..

Μετατροπές έγιναν και στο κέντρο της πόλης, το οποίο ξανά βρήκε τη χαμένη ζωντάνια του. Η περιοχή καλύφθηκε με πλακόστρωτο και γέμισε μικροεπιχειρήσεις ενώ παράλληλα διατηρεί έντονο το παραδοσιακό στοιχείο.

Η καλή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί:

Παρόλο που έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές, οι φορείς της πόλης δεν επαναπαύονται με τα κεκτημένα αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Πάφου Κώστας Δίπλαρος αναφέρει σχετικά:

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Πάφος ως πολιτιστική πρωτεύουσα γέννησε εξειδικευμένους επαγγελματίες όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα, αυτό αποτελεί τεράστια κληρονομιά για τη πόλη, η οποία σημειώνει ανοδική πορεία.

Η πρόεδρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Πάφος 2017, Γεωργία Ντέστερ δηλώνει χαρακτηριστικά:

Αναμφισβήτητα, η πόλη μετράει οφέλη αποχαιρετώντας τη χρονιά του 2017. Το ζήτημα είναι να βρεθούν τρόποι κεφαλαιοποίησης του έργου που έχει παραχθεί για το μέλλον.

Θέκλα Γεωργίου, Στέφανη Νικολάου

 

.

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s