ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

foto 2Παράπονα από τους φοιτητές και τις οικογένειες τους ακούγονται όλο και πιο έντονα λόγω της μη έγκρισής τους για το επίδομα του φοιτητικού πακέτου, που μέχρι πρότινος δικαιούνταν.

Κριτήριο τα αποτελέσματα των αιτήσεων για το 2017

Με δελτίο τύπου στις 3 Οκτωβρίου η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας ενημέρωσε τους φοιτητές για την πρόσθετη στήριξη 5.000 φοιτητών με χριστουγεννιάτικο επίδομα ύψους 750.000 ευρώ. Παρόμοια ενήργησε και πέρσι η Υπηρεσία αφού οι δικαιούχοι αυξήθηκαν από 3445 σε 4799.

Παράλληλα 1.820.000 ευρώ θα δοθούν για σκοπούς σίτισης σε αυξημένο αριθμό δικαιούχων, με βάση τα αποτελέσματα των αιτήσεων του φοιτητικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Ακόμη, η Φοιτητική Μέριμνα θα παράσχει δαπάνη ύψους 1.000.000 ευρώ για την παροχή φοιτητικών επιδομάτων σε ελλαδίτες φοιτητές.

Το μέτρο αυτό έρχεται να καλύψει σε βραχυπρόθεσμο μόνο επίπεδο τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των φοιτητών που καλούνται μαζί με τις οικογένειες τους να ανταποκριθούν στην συνεχή αύξηση των πάγιων εξόδων.

Με δελτίο τύπου στις 3 Οκτωβρίου

Συνεχίζονται οι μειώσεις στον προυπολογισμό του 2019

Άλλωστε το αδιανέμητο κονδύλι από το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να υφίσταται ακόμα και με τα νέα αυτά μέτρα της 2ης Νοεμβρίου. Τουλάχιστον 1.600.000 ευρώ δεν διανέμονται στους φοιτητές. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του 2019 εμφανίζεται μειωμένος όσον αφορά τη φοιτητική μέριμνα αφού παρουσιάζει νέες περικοπές της τάξης των 3.000.000 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια οι περικοπές αυτές έχουν αγγίξει τα 22.000.000 ευρώ.

Με δελτίο τύπου στις 3 Οκτωβρίου η  ΠΟΦΕΝ είχε επικρίνει την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την κρατική φοιτητική μέριμνα και τις αποκοπές στο όνομα του εξορθολογισμού. Παραλληλίζοντας την τρέχουσα κατάσταση με την περσινή διαφαίνεται πως αποτελεί πια πάγια τακτική του Υπουργείου η χορήγηση μέρους του φοιτητικού επιδόματος ως πρώτη δόση και η μεταγενέστερη χορήγηση ενός δεύτερου μέρους, που όμως δεν αντιστοιχεί με ολόκληρο το αδιανέμητο κονδύλι. Σύμφωνα με δηλώσεις  του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΦΕΝ Αντρέα Σόλωνος αποδεικνύεται πως υπάρχει η δυνατότητα για ενίσχυση περισσότερων φοιτητών που έχουν ανάγκη. Παρακάτω οι δηλώσεις του Σόλωνος.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΡΒΟΓΙΑΝΝΗ

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s