Η ιατρική κάνναβις στην Κύπρο

CaptureΟ Καναδάς πρόσφατα νομιμοποίησε την κάνναβη για όλες τις χρήσεις. Ωστόσο, στην Κύπρο το φυτό καταδιώκεται χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πρόοδος ούτε ως προς την χρήση της  για ιατρικούς σκοπούς, που δεν είναι λίγες οι φορές που επιστημονικά αποδεικνύονται τα οφέλη της.

Ένα περεξηγημένο φυτό

 Η κάνναβις είναι ένα παρεξηγημένο φυτό που εδώ και λίγα χρόνια η κυπριακή κοινωνία φλερτάρει με τη νομιμοποίηση της για ιατρικούς σκοπούς. Η συζήτηση περνάει στη βουλή με κάποιους να είναι υπέρ της νομιμοποίησης και άλλους κατά.

Ποια είναι τα οφέλη της κάνναβης

Σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πολλές μιας και μπορεί να γιατρέψει από κατά πλάκα σκλήρυνση μέχρι και καρκίνο. Συγκεκριμένα μπορεί να γιατρέψει τις αυτόνομες ασθένειες εξαιτίας της Κανναβιδιόλη ή αλλιώς CBD. Κάτι που το κράτος αντιμετωπίζει  κλείνοντας τα μάτια. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ένας ασθενής που μας μίλησε αλλά θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Αντιμετωπίζει την ασθένεια του αποκλείστηκα με παράγωγα της κάνναβης, όπως λάδι. Στην ερώτηση αν είχε την υποστήριξη της πολιτείας για αυτό το εγχείρημα μας απάντησε πως όχι μόνο δεν την είχε αλλά όταν είχε στείλει επιστολή στους αρμόδιος για έγκριση χρήσης της κάνναβης του απάντησαν πως τα στοιχεία του έχουν εξαφανιστεί.

Το Σωματείο «φίλοι της κάνναβης»

canaaaaa

Οι φίλοι της κάνναβης είναι μία οργάνωση που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την σωστή ενημέρωση του κυπριακού κοινού για το φυτό καθώς και για τη δημιουργία δυνατού επικοινωνιακού δικτύου μεταξύ φίλων της κάνναβης. Μιλώντας με ιδρυτικό μέλος των φίλων της κάνναβης , Σόλων Αντάρτη τονίζει πως δέχονται επιθετικά και προσβλητικά σχόλια όπως για παράδειγμα «χασικλήδες, αλήτες» αφού η κυπριακή κοινωνία δεν μπορεί να αντιληφτεί και να αφομοιώσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού. Όπως αναφέρει χρειάζεται παιδεία και ωριμότητα για να κάνεις χρήση κάνναβης έτσι ώστε να ωφεληθείς από τις ιδιότητες της. Ακολουθούν  οι δηλώσεις  του κ. Σόλων Αντάρτη.

Άννα Χρίστου

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s