Πιο εύκολη η διακίνηση στην πρωτεύουσα με τα νέα μέσα συγκοινωνίας

cache_1500x3000_Analog_medium_402643_238080_2952017-1024x723Δύσκολη η μετακίνηση ειδικότερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όποιου δεν είναι κάτοχος αυτοκινήτου στην Λευκωσία. Τα λεωφορεία του Δήμου Λευκωσίας  όμως, πλέον αλλάζουν αυτό το φαινόμενο και όλα γίνονται πιο εύκολα και εντελώς δωρεάν. Φαίνεται όμως, ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν για το συγκεκριμένο φαινόμενο και ήρθε ο καιρός για ενημέρωση.

Τι είναι τα μικρά αστικά λεωφορεία;

4 μικρά λεωφορεία κυκλοφορούν πια στο κέντρο της πόλης ενώνοντας την εντός των τειχών πόλη με το αστικό κέντρο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Κάνουν συχνές κυκλικές διαδρομές και περνούν από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, με ένα ελκυστικό ωράριο που καλύπτει τις ανάγκες των νέων, των εργαζομένων και όλων των πολιτών κάθε ηλικίας. Αυτήν την στιγμή λειτουργούν δύο γραμμές, η μπλε (λ1) και η πράσινη (λ2). Έχει χωρητικότητα 21 ατόμων, καθίσματα για άτομα που χρειάζονται προτεραιότητα, ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες αλλά και χώρο για μεταφορά ποδηλάτου.

Ο στόχος των λεωφορείων

Ενώ τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας λειτουργούν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια φαίνεται ότι δεν πέτυχαν καθοριστικά τον στόχο τους. Στόχος ήταν η μείωση των ιδιωτικών αυτοκινήτων στο κέντρο της Λευκωσίας αλλά και η μείωση καυσαερίων, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.  Είναι μέρος της πρόνοιας του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της πρωτεύουσας που έχει εκπονηθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Γκάλοπ στους πολίτες

mikra lef orario

Μετά όμως από ένα γκάλοπ, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν για αυτά αλλά ούτε και για την ευέλικτη ώρα λειτουργίας τους. Ρωτήθηκαν διάφορα άτομα τόσο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και σε κεντρικά σημεία της πόλης, το: «Αν γνωρίζουν οι πολίτες ότι μπορούν να διακινηθούν στο κέντρο μέχρι και τις 00:00 με τα μικρά λεωφορεία» όσο και «Αν γνωρίζουν γενικότερα την συγκεκριμένη δυνατότητα με τα μικρά αστικά λεωφορεία.» Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν, ωστόσο μερικά άτομα γνώριζαν και τα έχουν κιόλας χρησιμοποιήσει.

Οι αδυναμίες του πρότζεκτ

Ωστόσο, πέρα από την πρωτοβουλία και την προσπάθεια του Δήμου για την χρήση των συγκεκριμένων μέσων, υπάρχουν μερικές αδυναμίες όπου πολλοί πολίτες εντόπισαν και ίσως αν εφαρμοστούν να είναι πιο πρακτικό. Μέσα από το γκάλοπ εντοπίστηκαν οι εξής αδυναμίες από τους πολίτες.

«Χρειάζεται επέκταση των διαδρομών σε περιοχές λίγο πιο έξω από το κέντρο όπως η Παλλουριώτισσα, ο Αγ. Δομέτιος και η Αγλατζιά για εξυπηρέτηση περισσότερων πολιτών.»

«Χρειάζεται γενικότερα επέκταση και ίσως αρχίσουν να υπάρχουν και λεωφορεία με περισσότερες θέσεις, ή περισσότερα λεωφορεία, για εξυπηρέτηση μεγαλύτερου κοινού».

Κατερίνα Χριστοδούλου

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s