ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Capture.PNG2Το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) ανακοίνωσε την Ετήσια Έκθεση του, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη των προσπαθειών του ΓΧΚ όσον αφορά τη βελτίωση ποιότητας ζωής και την παροχή αξιόπιστων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και τη συνεχής ανάπτυξη και αριστεία.

Ετήσια Έκθεση 2017 του ΓΧΚ

Σε ανάρτησή στην επίσημη ιστοσελίδα του, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, το ΓΧΚ, παρουσίασε την ετήσια έκθεση του, η οποία απεικονίζει το ευρύ πεδίο των δραστηριοτήτων που η διοίκηση και το προσωπικό του ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια του 2017.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΓΧΚ, κ. Στέλιος Γιαννόπουλος, η αποτίμηση του έργου του ΓΧΚ για το 2017 καταδεικνύει μια σταθερή και συνεχή προσπάθεια για την υλοποίηση των εθνικών στρατηγικών στόχων με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, της ασφάλειας των πολιτών και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Ο κ. Γιαννόπουλος, συνεχίζοντας, τόνισε πως το ΓΚΧ κατάφερε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην κάλυψη των απαιτήσεων του επίσημου ελέγχου στους τομείς της ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων, του περιβάλλοντος, των καταναλωτικών προϊόντων και της δικανικής χημείας, με τη διενέργεια σημαντικού αριθμού ελέγχων με σκοπό την πρόληψη. Ταυτόχρονα, κατάφερε να απορροφήσει εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για υλοποίηση εφαρμοσμένης έρευνας.

Capture.PNG1

Αρμοδιότητες ΓΚΧ

Με βάση την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΚΧ, κατά την εκτέλεση του έργου του, το ΓΧΚ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ελέγχου στα τρόφιμα, στο νερό, σε επεξεργασμένα υγρά απόβλητα, καθώς επίσης και σε περιβαλλοντικά δείγματα, σε αστυνομικά τεκμήρια, παιδικά παιχνίδια, φάρμακα, καλλυντικά και άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Για την εκπλήρωση της αποστολής του, το ΓΧΚ αναπτύσσει τη συνείδηση για ποιότητα, προωθεί το συνεχή εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών και αναβαθμίζει συνεχώς νέα στοχευμένα εθνικά προγράμματα ελέγχου. Κατόπιν, αναπτύσσει τη γνώση και εμπειρία όσον αφορά την εκτίμηση κινδύνων μέσω τροφής, νερού κ.ά., και συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του, βελτιώνει την παραγωγικότητα μέσω εφαρμογής νέων μεθόδων αξιοποιώντας πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό και τους οικονομικούς πόρους και ενισχύει τη διεθνή δικτύωση και συνεργασία με άλλα κέντρα.

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s