Η Λευκωσία ανάμεσα στις 5 καλύτερες Πρωτεύουσες Νεολαίας

44624686_361242611291533_1245635133969530880_oΤον τίτλο Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας διεκδικεί η Λευκωσία για το 2020-21. Η ομάδα του «Greater Nicosia 2021 – for European Youth Capital» με τον κ. Σπύρο Πίσινο στη θέση του Διευθύνοντα και τον κ. Διομήδη Κουφτερό σε αυτή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν το τελικό τους όραμα που θα κάνει την  Λευκωσία να κερδίσει την διάκριση  «Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2020-21».

H Λευκωσία πλέον στην τελική ευθεία

Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας απονέμεται κάθε χρόνο σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους.
Η Κύπρος έχει καταφέρει να περάσει τις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού και να φτάσει στην τρίτη φάση με επιτυχία ανταγωνίζόμενη άλλες 5 συμμετοχές:  της Κροατίας, της Ρωσίας, της Μολδαβίας και της Λιθουανίας.  Όπως ενημερώνει η Χριστιάνα Ξενοφώντος στην επίσημη ιστοσελίδα του project τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα στο Novi Sad στις 21 Νοεμβρίου.
Το Greater Nicosia σαφώς, έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό τις εργασίες του. Όπως μας έχουν πει φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι επαγγελματίες της ομάδας πριν λίγους μήνες, οργάνωσαν συνάντηση με μια ομάδα εθελοντών φοιτητών με σκοπό να συζητήσουν και να καταγράψουν τί είναι αυτό που θεωρούν ότι κάνει την Λευκωσιά να ξεχωρίζει από άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης καθώς και τις ιδέες τους για το πως μπορεί να αναπτυχθεί προς όφελος της νεολαίας.

Υποστηρικτές της αποστολής

Την προσπάθεια στήρίζουν οι Δήμοι Αγλαντζιάς, Λευκωσίας και Στροβόλου, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, οργανώσεις νέων και ΜΚΟ, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπως και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η CYTA, η PwC Cyprus και η Telia & Pavla BBDO.
Την στήριξή της στην Κυπριακή αποστολή δεν δίστασε ακόμη  να εκφράσει  η κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό την Νεολαία και τον Αθλητισμό μέσω του πρoσωπικού της λογαριασμού στο twitter την περασμένη Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Δείτε στο πάρακάτω βίντεο,  απόσπασμα από τις παρουσιάσεις ομιλιτών του Greater Nicosia τον Φεβρουάριο του 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=ThcBzIUAfsM

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://greaternicosia2021.eu/#idea. 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s