ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΤΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

46440310_333086887474586_6720554306958786560_n.jpgΚράτησε περίπου μία ώρα περίπου όπου και όλοι βρισκόμασταν σε αναμονή για την συζήτηση τους. Στην ομάδα εργασίας του ΡΤΚ συμμετείχαν οι Ασίμ Ακανσοϊμ Ντογούς Ντεριά, Αρμαγάν Τζαντάν, Φικρί Τορός και Σιλά Ουσάρ Ιντσιρλί.

Στο προεδρικό μέγαρο η συνάντηση

Στην πλευρά της κυβέρνησης είδαμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, και τον Διευθυντή του γραφείου του Προέδρου, Πέτρο Δημητρίου. Κατά την συνάντηση με τους αντιπροσώπους του ΡΤΚ ο Πρόεδρος, κύριος Αναστασιάδης ανάφερε πως το πρόβλημα για την αποκέντρωση δεν καταργεί την έννοια της πολιτικής ισότητας ή ακόμα την ανάγκη για συμμέτοχη των Τ/Κ, αλλά από την άλλη προσπαθεί να κάνει μια καλύτερη συμφωνία για λύση. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η συζήτηση εξελίχθηκε δημιουργική και φιλική.

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπρόσωπου

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, το προσχέδιο της έκθεσης προόδου για την Τουρκία έχει σημαντικές αναφορές όσο αφορά στη δίκαιη, αντικειμενική και πραγματική καταγραφή των γεγονότων. Συγκεκριμένα ανάφερε «Ο Πρόεδρος επαναβεβαίωσε ότι η δική μας πλευρά υπολογίζει στο πλαίσιο Γκουτέρες, στις έξι παραμέτρους που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια διεξοδική συζήτηση, μαζί βεβαίως με όλες τις υφιστάμενες προηγούμενες συγκλίσεις, προκειμένου να ξεκινήσει ξανά μια συνεκτική διαπραγμάτευση που θα επιληφθεί όλων των θεμάτων.Ο Πρόεδρος είχε επίσης την ευκαιρία, αφού του ζητήθηκε, να εξηγήσει ότι ο προβληματισμός για την αποκέντρωση ούτε υποκαθιστά ούτε καταργεί την έννοια της πολιτικής ισότητας ή την ανάγκη για συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, αλλά τουναντίον αποσκοπεί στο να κάνει όσο γίνεται περισσότερο λειτουργική μια συμφωνία για λύση, η οποία θα εξυπηρετεί τους πολίτες και θα απαντά σε κάποια ερωτηματικά που εγείρονται μέσα στην κοινή γνώμη, διότι τελικά είναι οι πολίτες που θα κληθούν και να εγκρίνουν και να ζήσουν μια επιθυμητή συμφωνία για λύση του Κυπριακού ». Γενικά, από ότι ανάφερε ο κύριος Προδρόμου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, καταλάβαμε πως μίλησαν αρκετά για διάφορα ζητήματα περί του Κυπριακού.

 

Κυριακή Αβρααμίδη

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s