Δηλωσεις για τα νεοκτιστα κτηρια της Πανεπιστημιουπολης

20181116_114927

Η Πολυτεχνική Σχολή στην πιο πρόσφατη της μορφή με τα μοντέρνα κτήρια προς ανέγερση.

Οι απόψεις και τα συναισθήματα διίστανται στην πανεπιστημιακή κοινότητα σχετικά με το χρονοβόρο κτίσιμο της Βιβλιοθήκης και της Πολυτεχνικής Σχολής.  Οι νυν φοιτητές νιώθουν ανυπομονησία για την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ενώ οι απόφοιτοι νιώθουν λύπη και απογοήτευση όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν.

Τι μας δήλωσαν

Πήραμε μαγνητοφωνημένη συνέντευξη από τον απόφοιτο της Πολυτεχνικής Σχολής, Μιχάλη Πατσιά, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

Παράλληλα, οι τωρινοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου ανυπομονούν για το άνοιγμα της νέας Βιβλιοθήκης για το κοινό, διότι στην πανεπιστημιούπολη δεν υπάρχουν ήσυχοι χώροι κατάλληλοι για διάβασμα. Μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τεταρτοετής φοιτήτρια Ιατρικής, που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της μας είπε τα εξής:

«Ανυπομονώ να γίνει προσβάσιμη για το κοινό η Νέα Βιβλιοθήκη διότι μου αρέσει να διαβάζω νύκτα, μαζί με άλλα άτομα σε χώρο που έχει ησυχία. Ελάχιστοι είναι οι χώροι που έχουν ησυχία στο Πανεπιστήμιο και είναι κατάλληλοι για διάβασμα. Μια βιβλιοθήκη που δεν κλείνει ποτέ ως αναγνωστήριο, είναι το ιδανικό για μένα και το lifestyle μου.»

bibliothiki

Αναμένετε να τοποθετηθούν στα ράφια ένα εκαττόμμυριο τόνοι βιβλίων.

Ο Μιχάλης δήλωσε για το χρονοβόρο κτίσιμο της Βιβλιοθήκης τα εξής:

Γιατί μακρυγορούν τα εγκαίνια

Οι πιο πρόσφατες απαντήσεις που έχουμε πάρει από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ότι το έργο καθιστέρησε λόγο του εργοταξίου που καθιστέρησε να το παραδώσεις. Επιδιώξαμε την τηλεφωνική επικοινωνία με την J&P, η οποία δεν μπήκε στην διαδιακασία να μας απαντήσει. Απόδειξη ότι όντως η παράδοση της Βιβλιοθήκης για το κοινό έχει παρατείνει την λειτουργία της για το κοινό αρκετά, είναι η ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Κοινωνικός και Πολιτισμικός Αλφαβητισμός» ο Ανδρέας Παφίτης και η Νάταλη Περικλέους που δημοσιεύτηκε στην σελίδα μας τον περασμένο Μαίο. Είχε λεγθεί ότι θα λιτουργουσεσε λίγους μήνες. Είναι Νοέμβρης του 2018 και βιβλιοθήκη ακόμα να ιδούμε.

Το ‘καλό’ της υπόθεσης είναι ότι για την ανέγερση της Πολυτεχνικής Σχολής ανέλαβε η εταιρία A. Panayides Contracting Public Ltd. Παρόλα αυτά, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Μιας και η Πολυτεχνική Σχολή έχει παρατείνει την ημερομηνία λήξεως των εργασίων μέχρι το 2021. Ενώ είχε υπολογιστεί μέχρι το τέλος του 2019.

 

Σχόλια

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s